Zorgtoeslag berekenen 2018 & 2019

zorgtoeslag berekenen
Zorgtoeslag is een hulpmiddel voor mensen die kosten moeten maken via hun zorgverzekering. De toeslag is erop gericht gezinnen met een lager gezamenlijk inkomen te helpen bij onverwachte kosten uit de zorgsector. De zorgtoeslag waarop u recht heeft is dan ook specifiek verschillend voor ieder individu, afhankelijk van het inkomen. Daarom is het belangrijk de zorgtoeslag te berekenen zodat u persoonlijk weet hoeveel u eraan over houdt.

Wie krijgt zorgtoeslag?

Als u premie betaalt voor een Nederlandse zorgverzekering, kunt u zorgtoeslag krijgen. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. U vraagt de zorgtoeslag samen met uw eventuele partner aan. Voor kinderen tot 18 jaar krijgt u geen zorgtoeslag. Zij zijn namelijk tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd. Zorgtoeslag berekenen kan hier.

U kunt een toeslag over 2018 aanvragen met Mijn toeslagen.

Btw berekenen

Gemakkelijk de btw berekenen kan hier! U wilt een btw bedrag berekenen op basis van een exclusief btw bedrag of juist de btw berekenen op basis van een inclusief btw bedrag. Hierbij wordt behalve het btw bedrag ook automatisch het inclusief en exclusief btw bedrag berekend. Wij hebben ook een lijst met veelgebruikte bedragen met de daarbij behorende btw berekend en een uitleg over welk btw-tarief u wanneer moet gebruiken. Er zijn natuurlijk verschillende btw tarieven en daarom ook verschillende manier om de btw te berekenen.
Wanneer u de btw wilt uitrekenen voor een product of dient waar 19% btw op geheven wordt dan kunt u dat hier doen. Wanneer het daarentegen om een berekening gaat voor een product of dienst op basis van het 6% tarief dan kunt u deze module gebruiken. Wanneer u niet zeker weet welk btw tarief van toepassing is dan kunt u hier meer informatie vinden over de verschillende btw tarieven. Tot slot zijn er enkele veelgemaakt berekeningen bij enkele veelgebruikte bedragen, deze kunt u hier vinden.

Verhoging van het btw tarief

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft recentelijk besloten tot een verhoging van het hoge btw-tarief van 19% naar 21%. Naar verwachting zal deze verhoging per 1 oktober 2012 ingaan. Het lage btw-tarief van 6% en het 0% tarief zullen onveranderd blijven. Wanneer het btw naar 21% getrokken wordt zal ook de rekenmodule voor het btw berekenen op deze website worden aangepast zodat u gemakkelijk tegen het 21% de btw kunt gaan berekenen.

Lening berekenen
Mini-lening.org moet je ook zeker eens bekijken als je naast BTW en zorgtoeslag, ook een minilening wil berekenen.